U kunt u racket laten bespannen bij ons op afspraak.

Op de foto ziet u onze trotse kinderen. Het begint al vroeg en ook zij groeien op met ons virus.

U racket bespannen:

Snaren en bespanning
We kunnen nog zo snelle racefiets aanschaffen maar als die niet lekker fietst dan fietsen we er niet op. Dit geldt ook voor een badmintonracket. De speeleigenschappen van het frame en de snaar kunnen elkaar versterken of juist tegenwerken. Belangrijk is dat je naast het juiste frame voor jou als badmintonner, ook het juiste snaartype, snaardikte en spankracht hebt. Zo kun je jouw badmintonracket afstemmen op je persoonlijke eisen.

Lees hier verder

De prijs begint vanaf € 10,- 

Wij hanteren een prijs tot aan € 15 euro

 

 

Om u racket te laten bespannen dient u een afspraak te maken .

Samen in overleg bepaalt u wanneer u hem kan komen afhalen.

Wij geven garantie op de snaar dit houd in dat u een maand garantie krijgt.

De garantie geld dan niet als u de knoop geraakt heeft.

De bespanning word in goed overleg gedaan en bespreken wij u wensen.

 

U kunt ons bereiken op dit telefoon nummer +31 (0) 6 40 86 57 67 of per e-mail : fsportsnl@gmail.com

 

Klik op de foto

 

Klik op de foto

Materialen :


De beste snaren zijn snaren met meerdere filamenten. Pluspunten voor deze snaren zijn de hogere versnellingen die je geven kan aan de shuttle, betere controle en gevoel. De meeste bespanningen zijn tegenwoordig van synthetisch materiaal gemaakt. Materialen hiervoor zijn bijvoorbeeld copolymeer, nylon, polyamide, polyester en kevlar. De gebruikte materialen bepalen in hoge mate de kwaliteit van de snaar voor wat betreft elasticiteit, demping en versnelling. Synthetische snaren lopen sneller terug in bespan-kracht dan een snaar met meer filamenten (laagjes waaruit de snaar is opgebouwd).


Polyester :


Polyester is een veel gebruikt materiaal voor snaren. Polyestersnaren zijn duurzaam en hebben een goede controle. Wel loopt de spanning vrij snel terug. Polyestersnaren zijn uitstekend geschikt voor ‘snarenslijters’. De duurzaamheid en stugheid van de snaar gaan wel ten koste van het comfort. Polyestersnaren hebben geen lekkere elasticiteit. Wel geeft de stugheid veel controle voor de betere badmintonners.


Kevlar :


Kevlar, ook wel aramide genoemd, is sterker dan staal, maar veel lichter in gewicht. Kevlar is echter ook een vrij kostbaar materiaal. Door de ontwikkeling van polyester worden kevlar-snaren steeds minder gebruikt. De aramide vezel zorgt dat de snaren minder ver kunnen inbranden, dit verbetert de duurzaamheid. 
Functie van de snaar

Welke snaar past bij jou?


Op alle niveaus van badminton is het van belang de snaar en de bespan-kracht aan te passen aan je speltype. De verschillende speltypes zijn mensen die plaatsen, vlak willen spelen, de hard-hitters en comfort zoekers.
Samenvattend kun je stellen dat de keuze van de snaar afhankelijk is van de volgende factoren;
1. speler
2. racket
3. bespan-kracht
4. blessure gevoeligheid
5. niveau speler
Wanneer moet ik mijn bespanning vervangen?
Er zijn drie redenen om een snaar te vervangen:
• omdat hij gebroken is;
• als de hardheid van de bespanning te ver is teruggelopen;
• de materialen van de snaar door veroudering aan waarde hebben verloren.
Als stelregel kun je aanhouden, één keer per week badmintonnen is minimaal één keer per seizoen een nieuwe snaar en bij twee keer per week badmintonnen, is het twee keer per seizoen enzovoort.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

WhatsApp chat