Bespannen

Bespannen van u badminton racket

We bespannen u badminton racket op afspraak dit gebeurd samen in goed overleg.

Samen kijken we naar u wensen zoals type snaar en de aantal kg(lbs) waarmee u kunt badmintonnen en afhankelijk wat u frame aankan.

De combinatie moet wel juist zijn voor de techniek en slag.

Bent u een hardhitter of juist meer van het plaatsen of het rondspelen van de shuttle? De antwoorden heeft u vaak zelf al en toch kunnen we u helpen de juiste keuze te maken.

Wanneer moet ik een snaar vervangen?

 

Een snaar kan uitdrogen en verliest elasticiteit en kracht. Ook als jouw badmintonracket een jaar in de kast heeft gelegen, kan een snaar versleten zijn door uitdroging. Een nieuwe snaar zal de klap van de shuttle beter opvangen. Nieuwe bespanning zorgt er bovendien voor dat de shuttle meer vaart krijg, je soepeler kunt slaan én je meer controle hebt.

Heb je vaak last van polsblessures of een tennisarm? Zorg dan dat je niet te lang wacht met het vervangen van je oude grip en bespanning. Een nieuwe grip is stroef voor een stevige houvast, biedt ultieme demping én werkt vochtabsorberend.

Bovendien zorgt een nieuwe grip ervoor dat je minder hard hoeft te knijpen. Zo ga je (blessurevrij!) voor de beste versie van jezelf op de baan. Ook zorgt een nieuwe snaar voor extra comfort en precisie, wat het spelplezier en resultaat ten goede komt.

Wist je dat, naast het vervangen van snaren, het ook mogelijk is jouw basisgrip of overgrip te vervangen?

Bestaat er een vuistregel?

Er is een vuistregel; het aantal keer dat je gemiddeld per week op de baan staat, geeft aan hoeveel keer per jaar jouw badmintonracket toe is aan een nieuwe snaar. Als je gemiddeld twee keer per week badmintont, is het aan te raden om jouw racket twee keer per jaar opnieuw te laten bespannen.

Garantie:

U krijgt van ons de garantie dat de snaar volledig gezet is met veel aandacht en precisie echter komt het wel is voor dat een snaar springt(knapt).
Heeft u het racket laten bespannen en speelt er dezelfde dag of avond mee en hij springt kunnen we u geen garantie geven.

Heeft u het racket laten bespannen en u speelt er een dag later mee of een paar dagen later mee en hij springt(knap) en u heeft de knoop geraakt dan kunnen we u geen garantie geven.

Wanneer dan wel:
Als u niet tevreden bent na het gebruiken van de snaar u moet dan wel binnen een maand aangeven dat u terug komt.