Het bespannen van rackets kan op afspraak,ontvang bij je 1e bespanning 10% korting bij de volgende aankoop (geldt niet op shuttles & klein materiaal). Om het maximale uit je racket te halen, is het van groot belang om een kwalitatief goede en juiste snaar te kiezen. Het is de meest belangrijke beslissing die een speler moet maken. De drijvende kracht achter je spel komt direct vanaf de snaar. Het is dus erg belangrijk. F-Sports.nl adviseert: badminton je 1 keer in de week, vervang dan minimaal 1 keer in het voorjaar en één keer in het najaar je bespanning.

 

 

 

Wij bespannen alle rackets met een elektronische machine.
Dat wil zeggen dat de snaar met één standaard aantal kg word aangetrokken zodat er geen spanningsverlies is.

Wij hebben diverse snaren op voorraad vanaf € 12,50 tot aan € 20,00

U dient hiervoor een afspraak te maken en met goed overleg kunt u de volgende dag of welke dag het u uitkomt ophalen op adres.

U zult zich afvragen waar het verschil in zit, even op een rij :

 

De beste snaren zijn snaren met meerdere filamenten. Pluspunten voor deze snaren zijn dat ze meer in de buurt komen van een darmsnaar zodat je meer gevoel kan geven evenals controle aan de shuttle. De meeste bespanningen zijn tegenwoordig van synthetisch materiaal gemaakt. Materialen hiervoor zijn bijvoorbeeld copolymeer, nylon, polyamide, polyester en kevlar. De gebruikte materialen bepalen in hoge mate de kwaliteit van de snaar voor wat betreft elasticiteit, demping en versnelling. Synthetische snaren lopen sneller terug in bespan kracht dan een snaar met meer filamenten (laagjes waaruit de snaar is opgebouwd).
Polyester
Polyester is een veel gebruikt materiaal voor snaren. Polyestersnaren zijn duurzaam en hebben een goede controle. Wel loopt de spanning vrij snel terug. Polyestersnaren zijn uitstekend geschikt voor ‘snarenslijters’. De duurzaamheid en stugheid van de snaar gaan wel ten koste van het comfort. Polyestersnaren hebben geen lekkere elasticiteit. Wel geeft de stugheid veel controle voor de betere badmintonners.
Kevlar
Kevlar, ook wel aramide genoemd, is sterker dan staal, maar veel lichter in gewicht. Kevlar is echter ook een vrij kostbaar materiaal. Door de ontwikkeling van polyester worden kevlar snaren steeds minder gebruikt. De aramide vezel zorgt dat de snaren minder ver kunnen inbranden, dit verbetert de duurzaamheid.
Functie van de snaar

Welke snaar past bij jou?
Op alle niveaus van badminton is het van belang de snaar en de bespan kracht aan te passen aan je speltype. De verschillende speltypes zijn mensen die plaatsen, vlak willen spelen, de hard hitters en comfort zoekers.
Samenvattend kun je stellen dat de keuze van de snaar afhankelijk is van de volgende factoren;
1. speler
2. racket
3. bespan kracht
4. blessure gevoeligheid
5. niveau speler
Wanneer moet ik mijn bespanning vervangen?
Er zijn drie redenen om een snaar te vervangen:
• omdat hij gebroken is;
• als de hardheid van de bespanning te ver is teruggelopen;
• de materialen van de snaar door veroudering aan waarde hebben verloren.
Als stelregel kun je aanhouden, één keer per week badmintonnen is minimaal één keer per seizoen een nieuwe snaar en bij twee keer per week badmintonnen, is het twee keer per seizoen etc.

Voorbeeld snaar met meerdere Filamenten :

Holle snaar (weinig filamenten)