Bespan-Service

Vakkundig uw racket laten bespannen

Snaren

Snaren zijn er in vele soorten, welke is voor u van toepassing?

Maak uw afspraak

Contact opnemen, uw racket bespannen, betalen, ophalen op afspraak.

Prijzen

 

Uw racket kan al bespannen worden vanaf €12,- tot aan €18,-

Afspraak maken

[dsm_text_divider _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” header=”Informatie” color=”#000000″ header_text_color=”#000000″ header_text_align=”center” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_text_divider][dsm_gradient_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” gradient_text=”Hoe vaak en wanneer moet je de snaar vervangen?” text_orientation=”center” header_text_color=”#0C71C3″ header_text_align=”center” header_font=”Autour One|700|||||||” header_text_shadow_style=”preset3″ header_text_shadow_blur_strength=”0.52em” header_text_shadow_color=”#FFFFFF” transform_scale=”104%|104%” background_color=”#FFFFFF” background_color_gradient_start=”#000000″ background_color_gradient_end=”#0c71c3″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_gradient_text]

Afhankelijk van je speelfrequentie zal de spanning van je racket teruglopen. Je kan dat onder meer merken doordat er meer kracht gebruikt moet worden, wat overbelasting kan veroorzaken. Het gevoel dat de shuttle niet meer van je racket komt. Ook kun je gaan merken dat de precisie en scherpte van je spel achteruit gaat.

Ook in periodes dat je weinig of niet Badminton speelt zullen de snaren hun spanning verliezen. Verder loopt de spanning terug onder invloed van het UV licht en weersomstandigheden. Een snaar droogt na verloop van tijd uit en verliest zijn elasticiteit. Dus ook zonder snaarbreuk is het van belang je snaar regelmatig te laten vervangen.

Voor beeld: Speelt u 1x in de week is het om de 6 maand uw snaar vervangen.

ACTIE

Bespannen

€18,00 €15,-

Snaar van 18 euro voor 15 euro

SALE

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

@ Fsportnl

Follow us on Facebook

Soorten en Type

Snaren&Eigenschappen

Soorten

Snaren

Soort snaren

Darmsnaren

Deze zijn gemaakt van de darmen van runderen. De snaren zorgen voor een betere controle, een betere veerkracht en vooral een betere trillingsdemping. Nadeel van de darmsnaren is de korte levensduur en de prijs. Om die redenen wordt dit type snaar nauwelijks nog gebruikt.

Synthetische Snaren

Hebben een langere levensduur dan darmsnaren en zijn ongevoelig voor vocht. Synthetische snaren proberen de voordelen van darmsnaren zo goed mogelijk te benaderen, maar voelen anders aan dan darmsnaren. Synthetische snaren kunnen gemaakt zijn van nylon, polyester, kevlar of een combinatie van die materialen (hybride). De snaren, opgebouwd uit meerdere lagen, zijn flexibel en voelen erg comfortabel.

Polyester Snaren

Deze snaren zijn vervaardigd uit zeer sterk materiaal die een lange levensduur hebben. Polyester snaren bevatten een zeer eenvoudige structuur. Ze bestaan namelijk uit één enkele polyester snaar met daaromheen een dunne coating. Deze opbouw wordt ook wel ‘monofilament’ genoemd. Regel bij deze snaren is dat hoe dunner de doorsnede van de snaar is, des te elastischer deze is. Dit type snaar is ideaal voor badmintonners die hun bespanning snel door slaan.

Totaal gevoel verlies

Buitensporig vermogenverlies

Blessures

Het is niet verstandig om de spanning met 2 kg tegelijkertijd te verhogen, zeker omdat de spanningsrange ook beperkt is tot vaak een maximum van 13 kg op een racket. Een gebruikelijke spanningskracht zit vaak tussen de 8-13 kg. De meeste spelers evolueren hun spanning naar hun technische vooruitgang. Wanneer je je spanning te veel hebt verhoogd, schroom dan niet om deze weer te verlagen als de speelstijl van je spel veranderd.

De spanning van je racket neemt geleidelijk af, gebruik je het racket vaak of niet. Een racket dat 6 maanden geleden op 10 kg werd bespannen, verliest beetje bij beetje spanning en zal niet meer 10 kg zijn wanneer je er weer mee gaat spelen. Hoe hoger de spanning, hoe groter de kans dat je snaar snel breekt. Wees niet verbaasd als je daardoor je bespanning regelmatiger moet vervangen als je de spanning verhoogt.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
preloader